FIKIRKAN SEJENAK.... "Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa."
PENGUMUMAN PENTING UNTUK WARGA SDPB MENJUARAI.
Majlis Marhaban dan Sambutan Aidil Fitri peringkat sekolah akan diadakan pada 12hb Julai 2017 masa 11.00 pagi bertempat di bilik darjah dan Dewan Seri Gemilang.
Sambutan Hari Kokurikulm akan diadakan pada 22hb dan 23hb Julai 2017.
Teruskan kegemilangan
____________

PENGUMUMAN KHAS KEPADA PELAJAR TINGKATAN TIGA

PENGUMUMAN KHAS KEPADA PELAJAR TINGKATAN TIGA

PERHATIAN :
UNTUK MAKLUMAN  PELAJAR-PELAJAR TINGKATAN  TIGA,  PROSES MEMULANGKAN BUKU TEKS AKAN DITUNDA. TARIKH ASAL PEMULANGAN BUKU TEKS YANG SEPATUTNYA DIJADUALKAN ESOK 11 OKTOBER 2013 ( JUMAAT) DITUNDA KEPADA 18 OKTOBER 2013 ( JUMAAT). SEHUBUNGAN  ITU, PELAJAR-PELAJAR TINGKATAN 3 TIDAK PERLU MEMBAWA BUKU TEKS PADA TARIKH 11 OKTOBER 2013. WALAUBAGAIMANAPUN PELAJAR-PELAJAR TINGKATAN TIGA WAJIB DATANG KE SEKOLAH ESOK 11 OKTOBER 2013. TERIMA KASIH.