FIKIRKAN SEJENAK.... "Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa."
PENGUMUMAN PENTING UNTUK WARGA SDPB MENJUARAI.
Majlis Marhaban dan Sambutan Aidil Fitri peringkat sekolah akan diadakan pada 12hb Julai 2017 masa 11.00 pagi bertempat di bilik darjah dan Dewan Seri Gemilang.
Sambutan Hari Kokurikulm akan diadakan pada 22hb dan 23hb Julai 2017.
Teruskan kegemilangan
____________

CERAMAH JPAM

21 Oktober – Pihak Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) Daerah Pontian telah mengadakan  ceramah berkaitan pertolongan cemas dan demontrasi memadam kebakaran. Ceramah ini khusus diadakan kepada pelajar-pelajar Tingkatan Tiga yang telah selesai menduduki peperiksaan PMR sebagai mengisi slot Pasca PMR. Pihak JPAM yang hadir terdiri daripada En Zulkifli, En Hairul, En Fakhrul dan Cik Herdawati membuat tunjuk cara serta teori tentang cara-cara memadam kebakaran dan memberikan bantu mula pertolongan cemas. Diharapkan para pelajar mendapat pengetahuan yang berguna. Terima kasih kepada JPAM Daerah Pontian.