FIKIRKAN SEJENAK.... "Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa."
PENGUMUMAN PENTING UNTUK WARGA SDPB MENJUARAI.
Majlis Marhaban dan Sambutan Aidil Fitri peringkat sekolah akan diadakan pada 12hb Julai 2017 masa 11.00 pagi bertempat di bilik darjah dan Dewan Seri Gemilang.
Sambutan Hari Kokurikulm akan diadakan pada 22hb dan 23hb Julai 2017.
Teruskan kegemilangan
____________

CERAMAH KECEMERLANGAN BAHASA MELAYU SPM 2013

24 Oktober - Siri ceramah kecemerlangan Bahasa Melayu diteruskan lagi pada petang ini. Ceramah ini disampaikan oleh En Azhar bin Salleh, Munsyi Dewan. Fokus ceramah kali ini berkaitan tatabahasa. Pelbagai aspek tatabahasa yang disoal dalam Kertas 2 Bahasa Melayu ditekankan oleh Cikgu Azhar. Diharapkan agar para pelajar mendapat manfaat dan menjana kecemerlangan di Sekolah Berprestasi Tinggi. Insyaallah.