PENGUMUMAN SEMASA

Assalamualaikum wbt dan Salam Muafakat Johor, JEMPUTAN "MAJLIS JEJAK KASIH BEKAS PELAJAR TN.HJ HASHIM BIN MOHD DOM PADA 19HB OGOS 2017, JAM 2.00 PETANG
HUBUNGI :ISMAIL BIN HJ AHMAD : 0137257475 SEBARANG SUMBANGAN BOLEH DISALURKAN MELALUI AKAUN MAYBANK (151025740046-ISMAIL BIN JH AHMAD)

JALINAN RASA UKHWAH TERCIPTA

2 Jan 2014 – Satu program Jalinan Rasa Ukhwah Tercipta telah diadakan pada hari ini  di Sekolah Berprestasi Tinggi, SMKDPB.  Para peserta program ini dikenali sebagai peserta Jatidiri & Kesukarelawan Remaja (JDK)  Para peserta ini perlu melengkapkan 6 Modul JDK. Salah satu modul ialah Kemahiran Khidmat Masyarakat. Justeru SMKDPB telah dipilih oleh para peserta untuk melakukan kerja masyarakat. Program yang bermula seawal jam 8.00 pagi ini berakhir pada pukul 4.00 petang. Program ini dibimbing oleh HALUAN Zon Selatan. HALUAN adalah singkatan kepada Pertubuhan Himpunan Lepasan Institusi-institusi Pendidikan Malaysia, sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang ditubuhkan pada tahun 1988. Ianya merupakan sebuah NGO yang berteraskan kepada prinsip dan nilai Islam. Terima kasih kepada para peserta yang menabur bakti di SMKDPB. Semoga Allah jua membalas jasa baik para peserta.