FIKIRKAN SEJENAK.... "Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa."
PENGUMUMAN PENTING UNTUK WARGA SDPB MENJUARAI.
Majlis Marhaban dan Sambutan Aidil Fitri peringkat sekolah akan diadakan pada 12hb Julai 2017 masa 11.00 pagi bertempat di bilik darjah dan Dewan Seri Gemilang.
Sambutan Hari Kokurikulm akan diadakan pada 22hb dan 23hb Julai 2017.
Teruskan kegemilangan
____________

Hari Terbuka Sekolah 2013

28 Jun 2013 : Pada hari ini Hari Terbuka Sekolah telah diadakan bertujuan untuk untuk mengadakan pertemuan bersama ibubapa bagi melakukan penambahbaikkan prestasi para pelajar dengan sokongan dan kerjasama ibubapa. 
Dato' Nasir bin Safar selakukan YDP PIBG turut sama hadir bagi memberi motivasi khususnya kepada para pelajar SMK Dato' Penggawa Barat.