PENGUMUMAN SEMASA

Assalamualaikum wbt dan Salam Muafakat Johor, JEMPUTAN "MAJLIS JEJAK KASIH BEKAS PELAJAR TN.HJ HASHIM BIN MOHD DOM PADA 19HB OGOS 2017, JAM 2.00 PETANG
HUBUNGI :ISMAIL BIN HJ AHMAD : 0137257475 SEBARANG SUMBANGAN BOLEH DISALURKAN MELALUI AKAUN MAYBANK (151025740046-ISMAIL BIN JH AHMAD)

Majlis Pelancaran Program Nilam & Anugerah Tokoh Nilam Sekolah 2012

'NILAM' atau Nadi Ilmu Amalan Membacamerupakan penggabungan atau adunan semuaaktiviti galakan membaca yang pernah dijalankan di sekolah dengan memberipengiktirafan yang sesuai. Pelaksanaan program ini meliputi penilaian pembacaanyang berterusan sepanjang tahun dan markah dikumpulkan secara kumulatifsehinggalah mereka tamat persekolahan.

NILAM merupakanpenggabungan atau adunan semua aktiviti galakan membaca yang pernah dijalankan di sekolah denganmemberi pengiktirafan yang sesuai. Program ini merupakan satu pendekatan untuk mengatasi masalah-masalahyang menghalang penyuburan tabiat membaca di kalangan warga sekolah.


Program Pelancaran Budaya Membaca (NILAM) peringkat sekolah telah diadakan pada hari ini 16 Jan 2012 bertujuan untuk membina tabiatmembaca dalam kalangan murid khususnya warga SMKDPB.

Afrah Hanim binti Huzer dari tingkatan 5 Cempaka telah dianugerahkan sebagai Tokoh Nilam peringkat sekolah 2012.