PENGUMUMAN SEMASA

Assalamualaikum wbt dan Salam Muafakat Johor, JEMPUTAN "MAJLIS JEJAK KASIH BEKAS PELAJAR TN.HJ HASHIM BIN MOHD DOM PADA 19HB OGOS 2017, JAM 2.00 PETANG
HUBUNGI :ISMAIL BIN HJ AHMAD : 0137257475 SEBARANG SUMBANGAN BOLEH DISALURKAN MELALUI AKAUN MAYBANK (151025740046-ISMAIL BIN JH AHMAD)

Program Transformasi Kasih Sayang PIBG SMKDPB & Pentadbiran SMK Dato'Penggawa Barat 2012

Program Transformasi Kasih Sayang PIBG SMKDPB & Pentadbiran SMK Dato'Penggawa Barat telah diadakan pada 15 Jan 2012 bermula dengan kunjungan 5 buah rumah ahli keluarga pelajar Sek.Men.Keb. Dato"penggawa Barat bagi tujuan untuk merapatkan jurang ibubapa dan pihak sekolah dalam usaha untuk meningkatkan kolaboratif antara ibubapa dan pihak sekolah bagi melaksanakan dasar-dasar sekolah disamping untuk memporoleh impak yang berkesan dalam melahirkan murid-murid cemerlang bertaraf dunia. Pada peringkat awal program ini akan memberi fokus kepada keluarga muird-murid yang akan menduduki peperiksaan awam pada tahun ini. Semoga usaha dan tindakan ini akan dibalas dengan kecemerlangan yang berterusan selaras wawasan 1 Malaysia "Murid didahulukan, Pencapaian murid diutamakan". Kunjungan silaturrahim PIBG ini diketuai oleh YDP PIBG SMKDPB YBhg. Datuk Nasir bin Safar, Tn.Hj.Hashim bin Mohd Dom serta barisan pentadbir, AJK PIBG dan kaunselor. Program ini akan dijalankan secara berperingkat mengikut kesesuaian masa. Rumah pelajar yang dikunjungi ialah Lim Zhou Yi (5CE), Nor Akilah Hj.Abd Rahman (T6 ), Md Khairul Rasman Abd Rashid (1KA), Farah Izzati Mustapha Kamal (5DA) dan Abdul Raqlib Hj.Basiran (5AK). Pihak PIBG dan sekolah mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua ibubapa yang terlibat menyokong program ini.