FIKIRKAN SEJENAK.... "Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa."
PENGUMUMAN PENTING UNTUK WARGA SDPB MENJUARAI.
Majlis Marhaban dan Sambutan Aidil Fitri peringkat sekolah akan diadakan pada 12hb Julai 2017 masa 11.00 pagi bertempat di bilik darjah dan Dewan Seri Gemilang.
Sambutan Hari Kokurikulm akan diadakan pada 22hb dan 23hb Julai 2017.
Teruskan kegemilangan
____________

PROGRAM JITU DAN MOTIVASI KECEMERLANGAN PMR 2013

14 September – Program JITU ( Jumpa Individu Tumpuan Utama ) dan Program Motivasi PMR telah diadakan pada pagi ini. Program ini merupakan sentuhan akhir bagi pelajar-pelajar menghadapi PMR. Program JITU membolehkan Tn Hj Hashim Mohd Dom (Pengetua) dan En Mohd Shahpri ( PK Pentadbiran ) membuat  perjumpaan dengan pelajar-pelajar PMR dan menyampaikan amanat dan perangsang kepada para pelajar.
                Seterusnya program motivasi  yang bertajuk Motivasi Kecemerlangan PMR pula di sampaikan oleh Tn Hj Fauzi bin Mustafa  daripada Fauzi Mustafa & Association . Program ini diharapkan dapat memberikan perangsang  kepada para calon PMR  meningkatkan motivasi diri untuk menghadapi peperiksaan PMR. Semoga semua pelajar memanfaat ilmu yang diperoleh seterusnya mencipta kecemerlangan dalam peperiksaan PMR 2013. Insyaallah.