PENGUMUMAN SEMASA

Assalamualaikum wbt dan Salam Muafakat Johor, JEMPUTAN "MAJLIS JEJAK KASIH BEKAS PELAJAR TN.HJ HASHIM BIN MOHD DOM PADA 19HB OGOS 2017, JAM 2.00 PETANG
HUBUNGI :ISMAIL BIN HJ AHMAD : 0137257475 SEBARANG SUMBANGAN BOLEH DISALURKAN MELALUI AKAUN MAYBANK (151025740046-ISMAIL BIN JH AHMAD)

MAJLIS PELANCARAN BULAN KEMERDEKAAN DAN BULAN SAINS KEMASYARAKATAN 2013

2 Ogos- Majlis Pelancaran Bulan Kemerdekaan dan Bulan Sains Kemasyarakatan telah diadakan pada pagi ini bertempat di hadapan Dewan Sri Gemilang. Pelancaran majlis ini disempurnakan oleh Tn Hj Hashim, Pengetua Cemerlang SMKDPB. Majlis ini bertujuan untuk memupuk semangat patriotisme dalam kalangan warga SMKDPB.
Majlis yang bermula seawal jam 7.15 pagi ini dimulai dengan bacaan doa yang menyentuh  kalbu oleh Tn Hj Shukur yang memohon agar keamanan negara sentiasa terpelihara. Majlis seterusnya ialah penyampaian Jalur Gemilang kepada kelas-kelas, Bicara Tokoh dan kibaran Jalur Gemilang oleh Tn. Hj Hashim. Simbolik pelancaran seterusnya ialah Tn Hj Hashim melepaskan seekor burung merpati sebagai menghargai kebebasan dan keamanan di bumi Malaysia.