FIKIRKAN SEJENAK.... "Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa."
PENGUMUMAN PENTING UNTUK WARGA SDPB MENJUARAI.
Majlis Marhaban dan Sambutan Aidil Fitri peringkat sekolah akan diadakan pada 12hb Julai 2017 masa 11.00 pagi bertempat di bilik darjah dan Dewan Seri Gemilang.
Sambutan Hari Kokurikulm akan diadakan pada 22hb dan 23hb Julai 2017.
Teruskan kegemilangan
____________

KEM KECEMERLANGAN KIMIA KEBANGSAAN 2013.

Pada 24 hingga 26 Mei 2013, pelajar-pelajar Tingkatan 5 telah menyertai Kem Kecemerlangan Kimia Kebangsaan yang dianjurkan bersama Panitia Kimia SBPI Rawang, SM Sains Seri Puteri KL, SMAIWP, KL dan SMKDPB, Johor. Tn Hj Kahar merupakan salah seorang penceramah yang memberikan input kepada para peserta kem kecemerlangan. Kem ini dianjurkan di SBPI Rawang.