PENGUMUMAN SEMASA

Assalamualaikum wbt dan Salam Muafakat Johor, JEMPUTAN "MAJLIS JEJAK KASIH BEKAS PELAJAR TN.HJ HASHIM BIN MOHD DOM PADA 19HB OGOS 2017, JAM 2.00 PETANG
HUBUNGI :ISMAIL BIN HJ AHMAD : 0137257475 SEBARANG SUMBANGAN BOLEH DISALURKAN MELALUI AKAUN MAYBANK (151025740046-ISMAIL BIN JH AHMAD)

KURSUS ASAS PERTOLONGAN CEMAS 2015


28 Feb 2015 –Kursus Asas Pertolongan Cemas telah diadakan pada hari ini. Kursus anjuran Bulan Sabit Merah Malaysia (BSMM) Cabang Pontian dengan kerjasama Unit Kokurikulum SMK Dato’ Penggawa Barat, Pontian, Johor. Tujuan kursus ini adalah untuk mendedahkan para pelajar terutamanya pelajar-pelajar beruniform dengan asas pertolongan cemas yang wajib diketahui.
                Lebih menariknya kursus ini dikendalikan oleh 4 daripada 5 orang bekas pelajar SMKDPB. Sesuai dengan sambutan Jubli Emas pada tahun ini, maka kehadiran bekas pelajar ini ibarat sirih pulang ke gagang dengan  menabur bakti di SMKDPB. Penceramah tersebut terdiri daripada Tn Hj Sulaiman bin Kimin ( Pengerusi BSMM Cabang Pontian), En Bakhtiar bin Hj Sulaiman, Noraizan binti Hj Sulaiman, Muhammad Farhan bin Ishak dan Rodziah bt Md said.
                Semoga para pelajar mendapat manfaat daripada kursus ini dan mempraktikkannya dalam situasi kecemasan. Terima kasih tidak terhingga kepada BSMM Cabang Pontian.