PENGUMUMAN SEMASA

Assalamualaikum wbt dan Salam Muafakat Johor, JEMPUTAN "MAJLIS JEJAK KASIH BEKAS PELAJAR TN.HJ HASHIM BIN MOHD DOM PADA 19HB OGOS 2017, JAM 2.00 PETANG
HUBUNGI :ISMAIL BIN HJ AHMAD : 0137257475 SEBARANG SUMBANGAN BOLEH DISALURKAN MELALUI AKAUN MAYBANK (151025740046-ISMAIL BIN JH AHMAD)

PROGRAM SEKOLAH PENYAYANG ( 3 NOV 2014)


Unit Bimbingan & Kaunseling  dan Kelab Moral SMKDPB telah menjalankan  Program KAMI PRIHATIN WARGA EMAS &  Program KAMI SAYANG ANAK ISTIMEWA & ORANG TUA pada 3 November 14.

5 Pelajar Islam ; Muhammad Haziq , Mohamad Syazwan, Anis Eliisa,Nor Azlin, dan Azfareen Azrith telah dibawa oleh Pn.Ummu Atiqah dan Hjh.Zaiton ke Kampung Sungai Bunyi untuk bertemu mesra 5 penduduk warga emas . Manakala Cik Leng Soe Yee telah membawa 4 pelajar , Tan Yi Yang,Chua Jing Ning,Lau kai Yee dan Tiew Jia Qi ke Rumah Orang Tua & Kanak-kanak Istimewa Saleng, Kulai.

Buah tangan dari unit Bimbingan & Kaunseling dan Kelab Moral telah diserahkan sebagai tanda prihatin.

            Program ini bertujuan untuk menerapkan perasaan berkasihsayang dan prihatin kepada warga emas dan insan yang kurang bernasib baik. Program ini juga dapat  melahirkan pelajar yang bersyukur terhadap apa yang sedang mereka miliki iaitu kesempurnaan jasad mereka dan keluarga yang lengkap dan bahagia. Peserta pelajar juga diharap dapat belajar bersungguh-sungguh dan bertekad apabila berjaya dalam hidup dapat memberi  manfaat kepada orang lain.Berkongsi nikmat kehidupan bersama  orang lain sangat digalakkan dalam Islam kerana  apabila mati anak Adam sedekah jariah akan membantunya di alam barzah.