PENGUMUMAN SEMASA

Assalamualaikum wbt dan Salam Muafakat Johor, JEMPUTAN "MAJLIS JEJAK KASIH BEKAS PELAJAR TN.HJ HASHIM BIN MOHD DOM PADA 19HB OGOS 2017, JAM 2.00 PETANG
HUBUNGI :ISMAIL BIN HJ AHMAD : 0137257475 SEBARANG SUMBANGAN BOLEH DISALURKAN MELALUI AKAUN MAYBANK (151025740046-ISMAIL BIN JH AHMAD)

LADAP


12 Julai 2014- Latihan Dalam Perkhidmatan ( LADAP ) diadakan pada hari ini di Wadah Informasi, SMKDPB. LADAP kali ini dimulai dengan taklimat Info 5 Minit Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013-2015 oleh Tn Hj Hashim bin Mohd Dom, Pengetua SMKDPB.

      Sesi seterusnya disampaikan oleh Cg Sharifah Ain bt Hj Ali, Guru Cemerlang Sejarah yang bertajuk Mind Map. Beliau  mendorong para guru untuk membina Mind Map yang diasaskan oleh Tony Buzan. Sesi perbengkelan juga diadakan bagi menambahkan pemahaman guru-guru dan boleh diaplikasikan dalam pengajaran di dalam kelas.

        Sesi terakhir disampaikan oleh En Rahmat bin Sarbani, Kaunselor Cemerlang SMKDPB yang bertajuk Pengurusan Stress. Beliau menyampaikan panduan dan tips yang berkesan untuk menangani stress. Salah satu cara yang dipraktikkan ialah  Teknik Tapping.

       Tahniah kepada para penceramah. Semoga ilmu yang disampaikan dapat dimanfaatkan oleh para guru dalam sesi pengajaran di dalam kelas dan dalam kehidupan seharian.